WorldPride 2021

2021 kommer att bli en sommar fylld av kamp, kärlek, glitter och glamour!

I år står Malmö Pride, tillsammans med Happy Copenhagen, värdar för WorldPride & EuroGames. Det är första gången WorldPride och Eurogames kombineras, och vi kan utlova en regnbågsfärgad fest utan like. Evenemanget, som hålls både i Malmö och Köpenhamn 12 – 22 augusti, bjuder på ett makalöst och spektakulärt program med två Prideparader, fester, musikframträdanden, Youth Pride, konst och kultur, ett gigantiskt WorldPride House och självklart mycket mer!

Årets tagline är #YouAreIncluded, och tillgänglighet och intersektionalitet står som ledstjärnor i skapandet av såväl program och festivalområden.

 

WorldPride House

I år tar Malmö Live Konserthus på sig rollen som WorldPride House, och kommer att bestå av såväl fysiska som digitala miljöer. Flera föreläsningar kommer att streamas i realtid och även finnas tillgängliga för digital spridning i efterhand.

WorldPride House är gratis för alla besökare och innehållet spänner över en enorm bredd, där frågor som rör politik, lust och sexualitet, hälsa, kultur, arbete, familj, våld och mycket mer dryftas. För att skapa ett interaktivt utrymme blandas föreläsningar med workshops, kurser och do it yourself, med sociala utrymmen där det också är möjligt att bara vara.

Detta kommer även att vara platsen för en internationell summit om HBTQIA+ flyktingar, gränser och migration under hela fredagen den 20 augusti. Summiten är en del av det sundsöverskridande programmet Human Rights Forum.

WorldPride Park

Tillsammans med Malmö stads personal och externa kulturproducenter håller vi just nu på att bygga upp ett program fyllt av musik, utomhusbio, konstutställningar, performance och samtal. WorldPride Park kommer att ha tre olika scener för scenkonst och musik, och ett gediget program av konst och performance art.

WorldPride Opening Parade

Ingen Pridefestival utan parad! I Prideparaden manifesterar vi vår kamp, visar solidaritet med våra medsyskon världen över och firar våra framgångar. Ansökan om att få vara med i WorldPride Opening Parade 2021 öppnar under april månad.

WorldPride Square & WorldPride Boulevard

På WorldPride Square är allmänheten välkommen att vara med och delta i firandet. Här bjuder vi under tre av festivalens dagar på framträdanden av stora internationella artister.

Vi kommer även att öppna upp den mest centrala delen av Malmö genom att skapa WorldPride Boulevard, en mötesplats för festivalens alla besökare. Genom att gestalta och citydressa staden manifesterar och firar vi Pride ihop med en matmarknad, umgängesytor och dansgolv.

Politiska Riots

Varje dag har vi en timmes Political Riot på Möllevångstorget. Där avlöser talare varandra som i korta brinnande tal eller genom diktning framför en åsikt, en känsla, en upplevelse eller en framtidsvision. Kärlek, trygghet, sex, ilska och andlighet är några av temana. Varje tema lyfts från olika vinklar för att uppmärksamma allmänheten på livssituationen för HBTQIA+-personer.

Youth Pride

Pride är extra viktigt för unga personer, och vi tycker att det är viktigt att unga deltagare på WorldPride 2021 kan känna sig trygga och hitta relevanta programpunkter. Youth Pride arrangeras på en egen avgränsad plats där vuxna endast får tillträde efter samtycke från ungdomarna. Det kommer att finnas dolda entréer till platsen, så att även du som till exempel inte kommit ut som HBTQIA+ kan känna dig fri att delta.

Barnens och familjernas Pride

Att få lära sig att värna om människors lika värde kan inte börja för tidigt! Med hjälp av lek, workshops, film, samtal och mycket mer vill Copenhagen 2021 i Malmö måla upp en öppen och tillåtande miljö där barnets bästa alltid ligger i fokus. Det kommer också att finnas mötesplatser för regnbågsfamiljer, dels för erfarenhetsutbyte men även för att skapa gemenskap och samhörighet. Här kommer det även arrangeras olika former av kunskapsspridning.

EuroGames

EuroGames 2021 är ett HBTQIA+inkluderande sportevenemang med 29 olika idrotter, som kommer att äga rum 18-20 augusti i Köpenhamn och Malmö. Årets EuroGames blir det största någonsin, med sextusen deltagande idrottare. Turneringar kommer att vara öppna för publik, och festivalbesökare kan också vara med i drop-in-programmet “Sports to the People” där de kan delta i bland annat Drag Olympics, rullskridsko, cykelworkshops och regnbågsfamiljeidrott.

Läs mer på Copenhagen 2021:s hemsida!

Become a member

Together we are heard and together we can make a difference. There are many of us, but our numbers could be greater. The membership costs 100 kr per year and you simply submit your wish to join through our form.

Membership form

Bli volontär/ be an includer

Do you want to be part of WorldPride by creating a safe space and coordinate events? Then you should sign up to be a volunteer

Sign up

Open Call – WorldPride House

Do you or your organization want to participate with activities our events at the WorldPride House?

Click here