WorldPride 2021

2021 kommer att bli en sommar fylld av kamp, kärlek, glitter och glamour!

I år står Malmö Pride, tillsammans med Happy Copenhagen, värdar för WorldPride & EuroGames. Det är första gången WorldPride och Eurogames kombineras, och vi kan utlova en regnbågsfärgad fest utan like. Evenemanget, som hålls både i Malmö och Köpenhamn 12 – 22 augusti, bjuder på ett makalöst och spektakulärt program med två Prideparader, fester, musikframträdanden, Youth Pride, konst och kultur, ett gigantiskt WorldPride House och självklart mycket mer!

Årets tagline är #YouAreIncluded, och tillgänglighet och intersektionalitet står som ledstjärnor i skapandet av såväl program och festivalområden.

 

WorldPride House

I år tar Malmö Live Konserthus på sig rollen som WorldPride House, och kommer att bestå av såväl fysiska som digitala miljöer. Flera föreläsningar kommer att streamas i realtid och även finnas tillgängliga för digital spridning i efterhand.

WorldPride House är gratis för alla besökare och innehållet spänner över en enorm bredd, där frågor som rör politik, lust och sexualitet, hälsa, kultur, arbete, familj, våld och mycket mer dryftas. För att skapa ett interaktivt utrymme blandas föreläsningar med workshops, kurser och do it yourself, med sociala utrymmen där det också är möjligt att bara vara.

Detta kommer även att vara platsen för en internationell summit om HBTQIA+ flyktingar, gränser och migration under hela fredagen den 20 augusti. Summiten är en del av det sundsöverskridande programmet Human Rights Forum.

WorldPride Park

WorldPride Park är den lekfulla och inspirerande platsen där ni ta del av konstutställningar och fantasifulla performance-framträdanden, njuta av sommarvärmen på någon av parkens uteserveringar och picknicka med nära och kära på gräsmattorna – och mycket mer! Dessutom arrangeras aktiviteter, samtal och workshops för ungdomar inne på Amiralen under hela festivalen. I WorldPride Park finns det något för alla!

Datum: 12-22 augusti 2021

WEDDINGS

Vad sägs om att lova din älskade trohet och kärlek på en solig äng i Slottsträdgården, vid jaktpaviljongen i Torup, i ett av Katrinetorps vackra trädgårdsrum eller på Kärlekskullen i Folkets Park? Det kommer att bli ett minne för livet, det vågar vi lova.

Datum: 12-15, 19-22 augusti 2021

YOUTH PRIDE

Youth Pride är platsen för HBTQIA+ ungdomar att träffas under Copenhagen 2021. Här kan besökaren ta del av ett program anpassat efter ungdomar med bl.a. workshops, seminarium, samtal och aktiviteter. Området är avgränsat och det finns dolda entréer. Youth Pride riktar sig till ungdomar i åldrarna 13–19 år.
Datum: 12-22 augusti 2021

“THE BOXES: LOVE COMES IN DIFFERENT SHAPES”

“The Boxes: Love comes in different shapes” är en utställning på parktorget i Folkets Park. Den består av 18 boxar som är skapade av konstnärer från Sverige och Danmark som gjort sin egen tolkning av villkorslös kärlek och friheten att vara sig själv.

Datum: juni-augusti 2021

 

WorldPride Opening Parade

Information om hur paraden kommer att manifesteras kommer inom kort.

 

Politiska Riots

Varje dag har vi en timmes Political Riot på Biograf Panora. Där avlöser talare varandra som i korta brinnande tal eller genom diktning framför en åsikt, en känsla, en upplevelse eller en framtidsvision. Kärlek, trygghet, sex, ilska och andlighet är några av temana. Varje tema lyfts från olika vinklar för att uppmärksamma allmänheten på livssituationen för HBTQIA+-personer.

Barnens och familjernas Pride

Att få lära sig att värna om människors lika värde kan inte börja för tidigt! Med hjälp av lek, workshops, film, samtal och mycket mer vill Copenhagen 2021 i Malmö måla upp en öppen och tillåtande miljö där barnets bästa alltid ligger i fokus. Det kommer också att finnas mötesplatser för regnbågsfamiljer, dels för erfarenhetsutbyte men även för att skapa gemenskap och samhörighet. Här kommer det även arrangeras olika former av kunskapsspridning.

EuroGames

EuroGames 2021 är ett HBTQIA+inkluderande sportevenemang med 29 olika idrotter, som kommer att äga rum 18-20 augusti i Köpenhamn och Malmö. Årets EuroGames blir det största någonsin, med sextusen deltagande idrottare. Turneringar kommer att vara öppna för publik, och festivalbesökare kan också vara med i drop-in-programmet “Sports to the People” där de kan delta i bland annat Drag Olympics, rullskridsko, cykelworkshops och regnbågsfamiljeidrott.

Läs mer på Copenhagen 2021:s hemsida!

Become a member

Together we are heard and together we can make a difference. There are many of us, but our numbers could be greater. The membership costs 100 kr per year and you simply submit your wish to join through our form.

Membership form

Bli volontär/ be an includer

Do you want to be part of WorldPride by creating a safe space and coordinate events? Then you should sign up to be a volunteer

Sign up

sponsring1

Sponsring/Sponsor

Support us in the fight for justice and equality, be a sponsor!

Click here