PROGRAM

Observera att årets program 7-10 juni 2018 ännu inte är släppt!

Nedan ser du förra årets program!

Pride Park

 Folkets park
Pride Park har vi valt att dedikera till nöjen och möten på HBTQIA-tema. Här kan du uppleva fantastiska shower, prova på olika former av aktiviteter, hänga med andra Pride-deltagare i något av alla våra utställningstält eller ta något gott att dricka och äta i vårt serveringstält. Fri entré!
Öppettider: Fre-sön 4-6 aug, kl. 12-21

Pride House

 Scandic Triangeln
Vårt seminarie-, föreläsnings och workshopprogram.
Här hittar du något intressant för hela HBTQIA-familjen, delta i diskussioner om allt från sexualitet, normer till politik och voguing. En trygg mötesplats för alla.
Öppettider: Mån-tors 7-10 aug

På stan

Det är inte bara Pride House och Pride Park som fylls av Pride 4-10 augusti. Runt om i Malmö kommer du kunna finna ett flertal regnbågsfärgade aktiviteter, så som drop-in vigslar och andra härligheter!

Pride Performance

Palladium & Dansstationen
Upplev och diskutera scenkonst av och med scenkonstnärer som alla ser världen ur en normkritisk vinkel. En spännande minifestival 8-10 augusti inte bara för
HBTQ-publik.

Parad

Ingen Pride utan parad. Vi startar på Stortorget och avslutar med festligheter i Folket Park. Vi ses på Stortorget 6/8 aug | Uppsamling kl. 12 | Avgång kl. 13

Välkommen till

Malmö Pride 2017!

Malmö Pride är en fristående ideell förening (grundad 2015) som årligen arrangerar en av Sveriges mest uppmärksammade och uppskat- tade Pridefestivaler. Festivalen, som likt föreningen går under namnet ”Malmö Pride”, har sedan starten sett en markant årlig tillväxt och är idag Sveriges tredje största Pridefestival.

I år satsar vi hårdare än någonsin på att skapa en aktivitetsspäckad, trygg och välkomnande Pride, med fokus på bredden i HBTQIA-familjen. Oavsett bakgrund, intresse och tidigare engagemang så kommer varje besökare att mötas av inspirerande föreläsningar, workshops och semi- narier i Pride House, och kunna avnjuta en mängd trevliga aktivitetsytor i Pride Park. Ingen vill väl heller missa den stora Paraden, vilken lockar närmare 15 000 deltagare i regnbågens alla färger. Nytt för i år är Pride Performance på Palladium – inte att missa!

På den här sidan följer en översikt över våra aktiviteter!

Happy Pride,

Malmö Pride Familjen

Arrangör: Malmö Pride
Festivalgeneral: Filip Filipek
Produktionschef: Albin Ganovic
Projektledning: Angelica Mäkelä Sandberg, Adam Mårtensson, Lina Johansson, Jonas Hedqvist, Jens Nexberg, Maria Muhandes, Micaela Kallaris Ibis, Sandra Lorber, Ester Bukor, Tonny Liljenberg
Grafisk layout: Jacob Alexander

Fredag 4/8

Drop in-vigslar i S:t Pauli kyrka

S:t Pauli Kyrka
Går ni i giftastankar? Alla är välkomna att drop in-vigas av våra präster, kl 14-18. Ta med giltig hindersprövning. Bubbel serveras efter vigseln.
Kl. 14-18

Park Party

 Pride Park
Malmös egna DJ-Queen Babushka, känd från Dragshowgruppen Cabaret Moulin snurrar plattor i Parken.
Kl. 21.30-22.30

Lionfly Secrets

 Pride Park
Uppvärmning till invigningen med Malmöbandet Lionfly Secrets. Electronica och Indie-folk rock!
Kl. 17.30-18.30

Dans i parken

 Pride Park
Det stora dansgolvet fylls med dans från bl.a. duon Peder Nilsson och Madde Månsson i ”Dare to wreck” och kvartetten Jing Yi Wang, Pili Abaurrea, Yiorgos Pelagias och Kristian Refslund i ”Endless”.
I samarbete med Skånes Dansteater.
Kl. 13-14

Clownen Cito

För de yngre deltagarna
 Pride Park
Clownen Cito har roat barn runt om i vårt avlånga land i över åtta år. Cito bjuder på en fartfylld mini-cirkusföreställning, tokiga hattar, busiga vovven Simba och mycket mer.
Kl. 14-14.45

Serveringstältet

 Pride Park
Njut av god mat, sällskap och varför inte ett glas kärlekschampagne i vårt serveringstält.
Kl. 12-sent

Invigningsceremonin

 Pride Park
Vi öppnar årets festival med en pottpuri av folkkära och nya stjärnskott. Den hela ceremonin leds av radioprataren Farah Abadi. Ni möter bland annat Death Team som beskriver sin musik som en blandning av Fatboy Slim och Spice Girls. Rhys är årets stjärnskott som först rekommenderades som demosångerska men blev huvudakten! Välkända Martin Rolinski som ni sett i BWO. Party hip-hop drottningen Iris Gold. Sist men inte minst, TBT till 90-tal med ikonerna Basic Element.
Kl. 19-21.30

Välkomna till

G*RLS NIGHT

 Inkonst
Nattklubben för dig som queer, trans, butch, intergender, kvinna, intersex, femme & som vill släppa loss tillsammans i ett inklusivt space för kvinnor av alla kön & identiteter. Line-Up: DJ NeyNey, DJ Matilda Lind och svärdslukerskan Anna Mariann.
Kl. 23-03
Förköp 100 kr – Dörren 120 kr
Biljetter: malmopride.com/fest

Lördag 5/8

Dans i parken

 Pride Park
Det stora dansgolvet fylls med dans från bl.a. duon Peder Nilsson och Madde Månsson i ”Dare to wreck” och kvartetten Jing Yi Wang, Pili Abaurrea, Yiorgos Pelagias och Kristian Refslund i ”Endless”.
I samarbete med Skånes Dansteater.
Kl. 13-14

Clowner i Parken

 Pride Park
Under lördagen fylls parken av busiga clowner som bjuder små som stora barn på ballongfigurer.
Kl. 13-16

Malmös Regnbågskör

 Pride Park
De startade under våren 2015 & är en manskör för killar som är HBT. Vi repeterar på tisdagskvällar & sjunger en blandad repertoar, gärna med anknytning till HBT. Möt deltagarna under repetition i Parken.
Kl. 14-15

Högläsning med Drag Queens

 Pride Park
Lady Busty och Miss Shameless läser sagor för de yngre.
Kl. 12-13

Serveringstältet

 Pride Park
Njut av god mat, sällskap och varför inte ett glas kärlekschampagne i vårt serveringstält.
Kl. 12-sent

DRAGSHOW.

Pride Park
Ända sedan RuPauls myntade ”Don’t Fuck It Up”, har konstformen exploderat över hela världen. Drag har gått från underjordisk klubbakt till något vi ser på TVn i prime time. Vi tillägnar kvällen till alla Queens och Kings i samverkan med Tonny Liljenberg som producerar Dragnight i Köpenhamn. Megan Moore, Tinus, Harley Queen, Di Di Cancerella, The Manson Sister, Jezebelle May Daniels, Denise Delight, Jaxie, Belle Blurr och vouge ensemblen Disturbing Business är samlade för att ge er en natt full av lip sync, dans, humor, burlesque och kabaré. Under ledning av den fabulösa Albin Ganovic.

Kl. 19-21

OFFICIELLA PRIDEFESTEN

Moriska Paviljongen
Årets fest är fylld med överraskningar. Line-Up består av DJ Tonny med Queens Di Di Cancerella and Harley Queen. Queercation med DJ X-Unni och DJ Gina040, dansare, akrobater, hits & glitter!
Kl. 23-03
Förköp 120 kr – Dörren 140 kr
Biljetter: malmopride.com/fest

Söndag 6/8

Paraden

 Stortorget
Uppsamling Stortorget 12.00 med utropare och musik. Tåget avgår kl. 13.00.

After-Parade

 Pride Park
Paraden avslutas i Pride Park med Gabriel Fontana, hans höga klackar, dansare och festligheter!

Serveringstältet

 Pride Park
Njut av god mat, sällskap och varför inte ett glas kärlekschampagne i vårt serveringstält.
Kl. 12-sent

Högmässa i regnbågens färger

Svenska kyrkan Malmö
 S:t Petri Kyrka

I högmässan i S:t Petri kyrka firar vi livet och kärleken. Jessica Menzinsky och Albin Tanke leder gudstjänsten. Söndag kl 11, strax innan Paraden!
Kl. 11

Club Abzint – din guide till kinkyvärlden

 Pride Park
Öppettider: 12-21

Club Abzint har arrangerat verksamhet sedan 2014 inom ämnet fetischism och BD/SM. Vi jobbar brett med andra föreningar i Norden. Under Malmö Pridepark kan du träffa oss och ställa frågor om ämnet, klämma och känna på kläder och leksaker samt prova på rep och smärtlekar. välkommen in och stilla din nyfikenhet!

Prova på rep

Om du tycker att japansk repkonst låter intressant då är detta tillfället för dig. Du får prova på hur det är att binda eller att bli bunden. Du får lära dig enkla bindningar och hur du kan starta på ett bra sätt.

Fredag kl. 18
Lördag kl. 16

Smärta, njutning och dominans

En del av BDSM handlar om kombinationen av smärta, njutning och att Dominera. Här får du möjligheten att prova på olika saker som klämmor, electroplay och ridspön. Vill du känna på hur det är att bestämma över någon eller att bli bestämd över, då är detta tillfället för dig.

Fredag kl. 20
Lördag kl. 20
Söndag kl. 18

Prova på flogging och piskning

Prova på flogging och piskning – Här får möjligheten att prova på hur det känns att bli piskad och lära dig hur man piskar någon med en flogger

Fredag kl. 16
Lördag kl. 18
Söndag kl. 16

ALLSÅNG I PRIDEPARKEN

Pride Park
Ett av Malmös allra största sommarnöjen, Allsång i Parken kommer till festivalen i form av en exklusiv pop-up föreställning. Som vanligt bjuder Jonas Hedqvist på en glittrande show med en rad folkkära artister, bland annat Rikard Wolf, Loulou Lamotte, Andres Esteche, Linda Holberg, och Mathias Holmgren. Det blir en alldeles säregen blandning av stolthet, glädje, folklighet och glamour. Och så allsång, förstås. Gammelmorfar, dansbandsfrälst, muskelknutte, schlagerfreak? Här kan alla sjunga med!
Kl. 17-19

Måndag 7/8

Panelsamtal som berör könsnormer

 Scandic Triangeln
Panelsamtalet om könsnormen med deltagarna Mio Ludvig, Mikael Karlsson och Freja Lindberg. Chris Schenlaer är moderator.
Kl. 16.30-17.45

Crash Course på bisexualitet

Scandic Triangeln
Fredrika Biström & Ida Boucht
Vad är problemet om en person inte vågar leva ut sin identitet? Finns det bisexualla förebilder, och förekommer bisexualitet i naturen, och mer!    
Kl. 17-18

Live dragmakeup tutorial

Scandic Triangeln
Albin Ganovic visar hur hans förvandling till sitt alter ego ser ut på storbildskärm.    
Kl. 18-19

Electroplay!

Scandic Triangeln
Club Abzint
Fetisch på Malmö Pride! En föreläsning för nyfikna och nybörjare. Få veta mer om hur det fungerar, vad man kan uppleva och hur man leker säkert.  
Kl. 16-17.30

Öppna upp – workshop med Vision

Scandic Triangeln
Vlora Krasniqi
Vision vill lyfta vikten av att jobba med HBTQ frågor på arbetsplatsen, chefer med erfarenhet och driv i frågan kommer vara på plats! Den här workshopen vänder sig i första hand till chefer och politiker. Modereras av Jeanette Larsson.  
Kl. 16.45-19.45

Testa VR

Scandic Triangeln
Sverok
Testa på HTC VIVE under Pride! Ni kommer ha möjlighet att testa spelet ”Space Pirate Trainer”, en arcade shooter där man skjuter ner flygande robotar.   
Kl. 16-20

Spela TV-spel!

Scandic Triangeln
Sverok
Mega tar med sig sina bästa och roligaste spel och bjuder in till en dag med spelmys!    
Kl. 15-19

Crash course on asexuality

Scandic Triangeln
The Copenhagen-based community for asexual people invites you to a crash course on asexuality. What are our challenges?    
Kl. 15-16

Gay-romanen ”Under Broarna”

Scandic Triangeln
Magnus Carlsson och Peter Lindström
The Copenhagen-based community for asexual people invites you to a crash course on asexuality. What are our challenges?    
Kl. 15-16

Dolda och oförutsedda brottsoffer

Scandic Triangeln
Charlotte C Petersson
Ett seminarium om Dolda och oförutsedda brottsoffer – män som upplever sexuellt våld      
Kl. 16.15-17.15

Trans- och tjejjouren

Scandic Triangeln
Trans-och tjejjouren
Undrar du något? Eller kanske bara vill umgås? Trans-och tjejjouren erbjuder en säker plats för umgänge och frågor.      
Kl. 15-20

Mamma, jag är inte en flicka, jag är en pojke! Vad gör vi nu?

 Scandic Triangeln
Camilla Gisslow

Kampen efter den dagen mitt barn var fyra och ett halvt år gammalt och talade om för mig att han inte var en flicka, utan en pojke.   
Kl. 18.15-19.15

Mikael i kjol: Transfeminin normativ feminism

Scandic Triangeln
Mikael Karlsson
En föreläsning om transfeminin normativ feminism och Mikaels normkreativitet och dess mottagande ute i samhället. 
Kl. 19-20

LGBT rights + Uganda

Scandic Triangeln
Samuel Opio from Queer Youth Uganda, a talk on LGBT rights in Uganda. 
Kl. 19.30-20.30

Situationen för HBTQ – personer på flykt

Scandic Triangeln
Asylrättstudenterna Malmö och Lund
Denna föreläsning innehåller olika aspekter gällande situationen för HBTQ-personer på flykt. 
Kl. 19.15-20.45

BDSMF för nyfikna!

Scandic Triangeln
RFSU Malmö bjuder på föreläsning/workhop i BDSMF. 
Kl. 19.15-20.15

Kuratorsamtal med RFSL Rådgivning

Scandic Triangeln
Gabriel Nilbo
Kuratorsamtal med RFSL  
Kl. 15-19

Animerad kortfilm: transpersoners välmående i Sverige

Scandic Triangeln
Nikki Schmidt & Jonas Haig
Kortfilm som behandlar statistik som ett visuellt verktyg för att sprida kunskap kring problemen med samhällsnormer och könsidentitet, samtal följer! 
Kl. 19-20

Kåta killar: Workshop om sexuella praktiker och sexuella fantasier

Scandic Triangeln
RFSL Rådgivning Skåne
Kom till vårt samtal och dela med dig av dina egna tankar och erfarenheter om sex mellan män. En kul workshop för dig som vill och vågar!   
Kl. 19.15-20.45

Fotoutställning

Scandic Triangeln
Fotografen, queer-och transaktivisten Freja Lindberg bjuder på sin fotoutsällning. 
Kl. 15-20

Ett politikersamtal med RFSU

Scandic Triangeln
Hans Linde & Sara Alfredsson
RFSUs nya förbundsordförande Hans Linde möter RFSU Malmös ordförande för att diskutera framtidens sexualpolitik.  
Kl. 18-19.30

Inkluderande företagande

Halvdag på tema HBTQ+ och företagande 
 Scandic Triangeln
Måndag 7/8 Kl. 13-16.30

Malmö Pride bjuder tillsammans med MKB Fastighets AB, E.ON och Scandic in till en inspirerande, rolig och seriös dag om varför det är viktigt att arbeta inkluderande, hur mänskliga rättigheter och framgång hänger ihop.

Dagen vänder sig till dig som är chef och till dig som arbetar med HR-frågor. Efter dagen kommer alla som vill bjudas in till Malmö Prides nätverk för inkluderande arbetsplatser.

Programmet:

• En rolig och ibland provocerande föreläsning om heteronormativitet, normer och mångfald med Charlotte Signahl.

• Vad säger forskningen? Mats Hammarstedt, professor Linnéuniversitetet om vad är diskriminering?

Pär Wiktorsson ger konkreta verktyg hur en kan arbeta förebyggande och med inkludering.

Liselotte Andersson från E.ON med föreläsningen ”Alla är lika olika” ger exempel på inkludering i praktiken.

Karin Svensson, HR-chef på MKB Fastighets AB talar om inkludering och passion på MKB.

Scandic delar med sig av vad som är deras framgångsfaktorer.

Panelsamtal med MKB Fastighets AB, E.ON, Scandic m.fl. på ett sätt som du aldrig har hört eller sett förut.

Dagen hålls ihop av Malmö Prides Filip Filipek samt Sofia Karlsson som moderator.

Vem du än är – du vill inte missa detta. Vi bjuder på kaffe och tilltugg. Fri entré!

Tisdag 8/8

Transvård och fysisk hälsa

Scandic Triangeln
Kian Sigge
Vad gör man själv inför och efter kirurgi och hormonbehandling? Prat om BMI-gränser, självmedicinering m.m.
Kl. 18-19.15

Påverka socialt kön och självupplevelse med träning och kost!

Scandic Triangeln
Kian Sigge
DIY: En kropp i linje med självupplevelse och önskad social ”läsning”? Ett alternativ eller komplement till traditionell transvård? Ett könsfuck?
Kl. 15-16.15

Vad är det att vara en njutande, levande, sexuell människa?

Scandic Triangeln
Svenska kyrkan, Jessica Menzinsky, Charlotte Cronquist & Mikael Lund
Ett intimt samtal mellan tre personer som vågar prata om sin sexualitet fullt ut och är öppna för publikens frågor. 
Kl. 16.30-17.45

Myter och fördomar kring asexualitet

Scandic Triangeln
Merielle Sterner & Lotta Nilsson
Hur är det att vara asexuell i en sexuell värld? Vilka myter och fördomar finns det och vilka problematiska kommentarer möts de av? 
Kl. 15-16.15

LGBT Asylum

Scandic Triangeln
Hanne Gyberg & medlemmar
Personliga berättelser från hbtq asylsökande och ett samtal om vikten av att ha fokus på hbtq- personer som söker asyl (Danska, Engelska).
Kl. 17-18

Trans- och tjejjouren

Scandic Triangeln
Trans- och tjejjouren
Undrar du något? Eller kanske bara vill umgås? Trans-och tjejjouren erbjuder en säket plats för lite umgänge och eventuella frågor.
Kl. 15-20

Fotoutställning

Scandic Triangeln
Ulrika Bernhardsson
Porträtt på transpersoner och HBTQ-aktivism
Kl. 15-20

SFQ presents their intersectional project, Making Space!

Scandic Triangeln
HBTQ-studenterna
How can organizations and lbtqia+ be more inclusive? How is homophobia, transphobia and racism experienced for people with non-normative backgrounds?
Kl. 15-16.15

Rollspel: Historien om Hen, 4 spelare

Scandic Triangeln
Sverok
En roadmovie längs könsspektret. Vi följer en ung människa som försöker finna sin egna plats i livet, under en rad definierade ögonblick.
Kl. 15-19

Fatshame och kroppspositivism

Scandic Triangeln
Mio Ludvig
En föreläsning om ämnen som fatshame och kroppspositivism samt  könsnormer mellan kvinnor och män.
Kl. 16-17.30

Fotoutställning

Scandic Triangeln
Fotografen, queer-och transaktivisten Freja Lindberg bjuder på sin fotoutsällning.
Kl. 15-20

Trans, brown and Islam

Scandic Triangeln
Sabah Choudrey (UK)
My identity as a Muslim, queer & transgender – navigating a white heteronormative world with a gender non-conforming body with brown skin (Engelska)
Kl. 19.15-20.15

HBTQIA-personers rättigheter runt om i världen

Scandic Triangeln
Steve Krauss + Helle Jacobsen(DK) + en dansk intersex aktivisten
Föreläsning ska handla dels om Amnestys olika verksamhet för HBTQIA personers rättigheter runt om i världen.
Kl. 15-16

Queer culture in Romania

Scandic Triangeln
Simona Dumitriu & Ramona Dima
”The local and the lived”: a short introduction to queer culture in romania.
Kl. 18-20

Panel about Intersectionality

Scandic Triangeln
Fahad Saeed & Moeisha Aden (DK)
Intersektionalitet: Hur kan man bli bättre till att se komplexiteten i människors identitet och vara med och skapa en mindre diskriminerande värld (Danska, Engelska).
Kl. 18-19

LGBT Danmark & Empatisk Arbetsmarknad

Scandic Triangeln
Peder, Johanne + 1
HBTQ-anställda och chefer lever ofta i skuggan på grund av den homofobiska arbetsmiljön, eller på grund av okunskapen kring hbtqia+ (Danska, Engelska).
Kl. 15-16

Intimitet genom exponering och in-tensitet – en praktisk workshop

Scandic Triangeln
Club Abzint
Vill du veta med om BD/SM? Föreläsningen Smärta och Förväntan handlar om två sidor om det som kallas BD/SM.
Kl. 18-19.45

Kuratorsamtal med RFSL Rådgivning

Scandic Triangeln
Gabriel Nilbo
Kuratorsamtal med RFSL Rådgivning.
Kl. 15-19

Att vara transperson i skolan/universitetet

Scandic Triangeln
Fredrika Östersjö
Samtal om hur det kan vara att leva som hbtq+ person i skolan, skillnaden på att vara ute och inte, och hur påverkas ens skolgång av ens identitet?
Kl. 18-19

Lesbiskhet ur ett radikalfeministiskt perspektiv

Scandic Triangeln
Fanny Åström
Radikalfeministiskt insagrammare/bloggare/skribent föreläser om hur man kan tänka kring kärlek och lesbiskhet ur ett radikalfeministiskt perspektiv.
Kl. 16.45-17.30

En stunds funderingar om utanför och innanför

Scandic Triangeln
Chris Schenlaer
“De som är innanför brukar dra skämt om de som är utanför. Tack och lov finns det en gräns för när det inte är roligt längre. Jag har inte hört ett enda skämt om HBTQ-flyktingar”
Kl. 16-17.15

FNs arbete kring HBTQ-frågor & jämställdhet

Scandic Triangeln
Frida Lind & Mathias Persson
Föreläsning på hur FN arbetar med hbtq-frågor och jämställdhet på lokal, nationell och internationell nivå.
Kl. 18.15-19.15

FNs arbete kring HBTQ-frågor & jämställdhet

Scandic Triangeln
Frida Lind & Mathias Persson
Workshop på hur FN arbetar med hbtq-frågor och jämställdhet på lokal, nationell och internationell nivå.
Kl. 19.20-20.20

Vad är det att vara en njutande, levande, sexuell människa?

 Scandic Triangeln
Svenska kyrkan
Ett intimt samtal mellan tre personer som vågar prata om sin sexualitet fullt ut och är öppna för publikens frågor. Charlotte Cronquist, författare, journalist och coach inom ämnet intimitet och njutning. Mikael Lund är grundaren av Human Gardening, terapeut och föreläsare. Jessica Menzinsky är präst i S:t Petri kyrka i Malmö och fd sexibilitycoach.
Kl. 16.30-17.45

Onsdag 9/8

Rollspel: A place to Fuck each other, 3 spelare

Scandic Triangeln
Sverok
A game about queer women and the relationships they tentatively build within new spaces. The spotlight moves through a cluster of lovers.
Kl. 15-19 

I samhällets utkant – Kvinna och Funkis

Scandic Triangeln
Astrid-Levina Ekstrand
En föreläsning om det normativa samhällets syn på kvinnor med funktionsnedsättning.
Kl. 19.15-20

HBTQIA-vänliga volleybollföreningen Malmö Devilants

Scandic Triangeln
Michael Olsson
Volleybollföreningen Malmö Devilants är en sportförening med fokus på vollybollspelande för HBTQ-personer. Du kanske själv vill prova på att spela?
Kl. 15-15.30

FNs arbete kring HBTQ-frågor och jämställdhet

Scandic Triangeln
Frida Lind & Mathias Persson
Workshop om hur FN arbetar med HBTQ-frågor och jämställdhet på lokal, nationell och internationell nivå.
Kl. 15-15.45

En trygg plats

Scandic Triangeln
Fredrika Östersjö
Ett samtal om hur en kan finna gemenskap i hbtq+världen. Hur en knyter nya queera kontakter och hittar tryggare sammanhang att hänga i.
Kl. 18-19

Fotoutställning: ”Queer”

Palladium
Stolt Scenkonst
En fotoutställning av Ulrika Bernhardsson och Marina Vilhelmsson med samlingsnamnet Queer.
Kl. 14-21.30

”Life is hard and then you die part 3” av Juli Apponen 

Palladium
Stolt Scenkonst
En textkomposition om kroppen, med psykologiska omdömen och drömmar. Erfarenheter av kön och identitet genom självbiografiskt berättande.
Kl. 19.30

Fotoutställning

Scandic Triangeln
Fotografen, queer-och transaktivisten Freja Lindberg bjuder på sin fotoutsällning.
Kl. 15-20 

Fotoutställning

Scandic Triangeln
Ulrika Bernhardsson
Porträtt på transpersoner och HBTQ-aktivism.
Kl. 15-20  

Trans- och tjejjouren

Scandic Triangeln
Trans-och tjejjouren
Undrar du något? Eller kanske bara vill umgås? Trans-och tjejjouren erbjuder en säket plats för umgänge och eventuella frågor.
Kl. 15-20 

Workshop i hållning, stabilitet och balans för T och andra HBTQ

Scandic Triangeln
Kian Sigge
Problem med smärta och stelhet i ryggraden är ett folkhälsoproblem, men kan drappa hbtq och särskilt trans pga dåligmående, försök till dölja bröst eller längd, bindning m.m.
Kl. 18-19.15

HBTQ i Bibeln?

 S:t Pauli Kyrka
Anna Karin Hammar
Föreläsning och samtal i S:t Pauli kyrkas församlingshem kl 18:00. Om ”besvärliga bibelställen” och det hoppingivande; en dekonstruktion av texter.
Kl. 18

Saga Becker och Yolanda Aurora Bohm om gestaltning av HBTQ inom film och scenkonst

Palladium
Stolt Scenkonst
Samtal och reflektioner med Saga Becker/Yolanda Aurora Bohm om gestaltning av HBTQ inom film och scenkonst.
Samtalsledare Chris Schenlaer.
Kl. 18.30-19

TPE – Total Power Exchange

Scandic Triangeln
Club Abzint
Föreläsing i Total Power Exchange – om att ha en maktförskjutning i sin relation där den ena parten bestämmer allt.
Kl. 16-17.30

HBTQ och Skolan

Scandic Triangeln
Representanter från respektive
Öppna Moderater, HBT-Liberaler och Center Skånes HBTQ bjuder på ett seminariepass som berör HBTQ och skolan.
Kl. 17.30-18.45

Inkluderande lajv

Scandic Triangeln
Sverok
Sverok föreläser om att arrangera inkluderade lajv.Kl. 16-17

Gender Fuck(er) 

Palladium
Stolt Scenkonst/Graham Adey & Keren Rosenberg
Gender Fuck(er) är rockkonsert, tragedi och nattklubb i ett och samma andetag. Verket ser på heterosexualiteten med queer blick.
www.palladium.nu
Kl. 14

Publiksamtal om föreställningen Gender Fuck(er) 

Palladium
Stolt Scenkonst
Samtal med publiken om föreställningen Gender Fuck(er) på engelska. Samtalsledare Lars Eidevall.
Kl. 15

Mixfestival CPH visar film

Scandic Triangeln
Cami från Mix & Sabaah
Filmvisning av filmen Raniya och ett samtal med föreningen Sabaah Danmark där du kan ställa frågor om filmens innehåll och deras arbete.
Kl. 19-20 

Animerad kortfilm: Transpersoners välmående i Sverige

Scandic Triangeln
Nikki Schmidt & Jonas Haig
Kortfilm som behandlar statistik som ett visuellt verktyg för att sprida kunskap kring problemen med samhällsnormer och könsidentitet, samtal följer!
Kl. 15-16

”Högt i tak, men var har vi golvet?”

Scandic Triangeln
Jeanette Larsson
Föreläsning om Jeanettes erfarenheter av att vara kvinna och gay i en starkt manlig hierarkisk organisation, en inspirationsföreläsning med humor.
Kl. 18.15-20.15

Dejting – är rasifierad det nya svarta?

Scandic Triangeln
BlackQueersSwe, Alan Ali, Paulo Saka & Sarah Nakiito
Dejting med vita människor och dejtingappar.
Kl. 15.45-17

HBTQIA i Nördkulturen

Scandic Triangeln
Sverok föreläser om hur HBTQIA representerar i nördkulturen.
Kl. 18-19

Lesbiskhet ur ett radikalfeministiskt perspektiv

Scandic Triangeln
Fanny Åström
Radikalfeministiskt insagrammare/bloggare/skribent föreläser om hur man kan tänka kring kärlek och lesbiskhet ur ett radikalfeministiskt perspektiv.
Kl. 16.45-17.30

HabitatQ panelsamtalQ

Scandic Triangeln
HabitatQ
Panelsamtal med HabitatQ
Kl. 19.15-20.30

Ung och utsatt hbtqia+, en paneldiskussion med politiska ungdomsföreningar

Scandic Triangeln
John Eklöf, MUF, Khloe Abdel SSU, Joar Forssell LUF, Alex Alarud Ung Vänster
Ett panelsamtal med politiska ungdomsförbund om situationen för unga och särskilt utsatta hbtqia+ personer. Modererat av Daniella Kallaris Ibis.
Kl. 18-20

Workshop i Burlesk

Scandic Triangeln
Ravishing Byrds Burlesque bjuder på en workshop i Burlesk, ta gärna med vattenflaska och skor med klack (rekommendation och inget måste)
Kl. 18-20

Mikael i kjol: Transfeminin normativ feminism

Scandic Triangeln
Mikael Karlsson
En föreläsning om transfeminin normativ feminism och Mikaels normkreativitet och dess mottagande ute i samhället.
Kl. 15-16

Våga Vara Drömmarna

Scandic Triangeln
Saga Becker
Samtal där Saga delar med sig av sitt liv och sina erfarenheter kringpsykisk ohälsa, självmordstankar och om att våga vara sig själv och våga leva!
Kl. 16-18

Torsdag 10/8

Avslutningsfest Malmö Pride!

Scandic Triangeln
Var med och fira Malmö Prides sista dag, kvällen på Pride House bjuder på svängning Funky wacking, fartfylld voguing, DJ och mingel.
Torsdag 10/8 kl. 19-00
I samarbete med Triangeln

Saga Becker och Yolanda Aurora Bohm om gestaltning av HBTQ inom film och scenkonst 

Palladium
Stolt Scenkonst
Samtal och reflektioner med Saga Becker/Yolanda Aurora Bohm om gestaltning av HBTQ inom film och scenkonst.
Samtalsledare Chris Schenlaer.
Kl. 18.30-19

Fotoutställning: ”Queer”

Palladium
Stolt Scenkonst
En fotoutställning av Ulrika Bernhardsson och Marina Vilhelmsson med samlingsnamnet Queer.
Kl. 14-21.30

Samtal med fem myndigheter! 

 Scandic Triangeln
De fem HBTQ-strategiska myndigheternas kunskap och erfarenheter kring arbetet med att främja lika rättigheter och möjligheter för HBTQ-personer.
Deltagare:
Moderator: Tommy Eriksson
Bongi MacDermott, Kulturrådet
Ammar Makboul, Diskrimineringsombundsmannen
Emelie Mire Åsell, MUCF
Kenneth Kaartinen, Folkhälsomyndigheten
Representant från Socialstyrelsen
Kl. 15-16.30

Landet Inuti

Palladium
Mårten Andersson, Mattias Brunn & Victor Wigardt
En föreställning om mötet mellan den vi är och hade kunnat vara, om svensk landsbygd och queera erfarenheter i skuggan av storstadsnormen.
Kl. 14

”Everything Remains”

Palladium
JULI/JON med Juli Apponen
En koreografi för en trött kropp. Ett minimalistisk, poetisk möte med en självbiografi av fysiska transformationer av kön och begränsningar.
Kl. 19.30

Tobias Karlsson: Livet – Inte alltid en dans på rosor 

 Scandic Triangeln
Tobias Karlsson
Om de tidiga skolåren, där mobbningen löpte parall-ellt med en dansvärld fylld av beröm. Hur homosexualitet på-verkat hans omvärld där livet inte alltid var en dans på rosor.
Kl. 16.30-18.30
I samarbete med E.ON

Samarbetspartners

Diamantpartners

  

Guldpartners

     

Silverpartners

    

    

Bronspartners
     

Supporters

Love & Bubbles・Arkitektkopia