Låt oss stolt presentera programmet för Pride 2022!

Regnbågsparaplyet är stort, kamperna att ta är många och segrarna vi har åstadkommit behöver firas! Vi har gemenskaper att bygga och dansgolv att erövra. Sättet att framföra, utföra, uppträda, diskutera, interagera och läras sig på är oändliga. Därför är programmet för Malmö Pride brett, djupt, smalt, spännande, tråkigt, engagerande, folkligt och alldeles, alldeles storslaget! Vi hoppas att alla inom det queera communityt hittar någonting de gillar!

I år har vi utvecklat Pride Park, så att den inte bara innehåller kända artister och scenframträdanden, utan också samtal, föreläsningar, brandtal och interaktiva workshops.
Det klassiska kunskapsprogrammet Pride House är placerats på fler platser i staden, bland annat på Scandic Triangeln, Folkets park, Plan B och ABF.
Som vanligt blir kulmen på festivalen paraden! Lördag 9 juli. I år med en ny startplats i Kungsparken.

Pride hjälper till att flytta fram positionerna för hbtqia+personers rättigheter. Pride är en sköld mot de växande reaktionära krafterna. Pride är ett tillfälle att hitta tröst och styrka hos varandra. Pride ger en möjlighet att festa, fira och njuta av det vackra i livet. Pride skapar en synlighet som fortfarande behövs för att skapa en positiv förändring. Välkomna till Malmö Pride 2022!

Venue accessibility 

Tillgänglighet i de olika lokalerna READ HERE

Emergency numbers

112 

Vid nödsituationer - livshotande situationer, hot, rån, våld och annan form av kränkning. Även vid brand, olyckor, drunkningsolyckor etc. 

In case something’s truly an emergency - life threatening situations, threats, robberies, violence, any kind of abuse that’s happening right now! Fires, accidents, drownings etc.

Kriscentrum - 040-29 09 99 - Women’s emergency refuge! 

För alla som utsätts för hot eller våld i nära relationer. Om du behöver hjälp, support, rådgivning eller stöd. Öppet 24h. 

For anyone subject to threats or violence in a close relationship. If you need support, guidance, advice, someone to talk to. Open 24h.

Kvinnofridslinjen - 020-50 50 50

Hjälplinje för kvinnor eller kvinnligt kodade som utsatts för våld och hot. 

https://kvinnofridslinjen.se/sv/

Supportline for women and female coded that has been violated or victims of threat: https://kvinnofridslinjen.se/sv/

Email för Malmö Pride:

Krisnummer till ansvarig personal/Styrelse för Malmö Pride under festivalen: 

safety@malmopride.com

Emergencynumber to responsible staff/Board at Malmö Pride during the festival: safety@malmopride.com

____________________

Polisens ökade synlighet

Vi hoppas och tror på en lugn och trygg festival på alla sätt och vis. Varken vi eller polisen ser i dagsläge några specifika hot mot årets Malmö Pride. Dock kommer polisen, på grund av attacken i Oslo och det allmänna säkerhetsläget, ha ökad synlig närvaro under festivalen.
Vi är medvetna om att det kan skapa ökad trygghet för några, ökad otrygghet för andra och dubbla känslor hos många av oss. Vi har dialog med polisen och vaktbolag som kommer närvara på Pride. Även om vi inte alltid har samsyn, så tror vi att vår input har en viss effekt. Vi upplever att de har lyssnat på våra önskemål om hur de ska agera under festivalen.
Vi har nolltolerans mot kränkningar eller våld av polisen eller ordningsvakter. Skulle du vara med om något får du gärna anmäla det till oss på info@malmopride.com

We hope for and believe in a calm and safe festival. Nor we or the police have got specific threats against this year's Malmö Pride. But, since the attack in Oslo and the general security status in Sweden, the police will have higher visible presence during the festival.
We are aware that this can create a greater feeling of security for some, less security for others and mixed feelings for a lot of us. We are in dialogue with the police and the security companies that will work during the festival. Even though we definitely do not always agree, we think our input has some effect. We believe that they have listened to our wishes of how they should act during the festival.
We have zero tolerance against violence or assaults from the police or the guards. If you should witness anything, you are more than welcome to report that to us.

Välkommen till Pride X!

Vi kan mötas och vara nära igen! Det firar vi med ett nytt fokus i programmet på sex och relationer för hbtqia+personer; där kommer några av Sveriges främsta sexualutbildare och aktivister närvara med programpunkter som har ett djup och en bredd som aldrig tidigare skådats på en Pridefestival  i Sverige!

Efter över två år av corona, distansrelationer, virtuella samtal, socialt distanserade dejter, covid(o)säker cruising, evigheter på appar samt rotande med tops i näsa och svalg kan vi nu göra nåt helt annat. Vår närhet och lust, våra relationer och den sociala tiden som möjliggör gamla och nya bekantskaper, glädje och samvaro som är livsviktiga för oss kan äntligen stå i centrum.

Här kommer programmet att fokusera mindre på rena föreläsningar och mer på workshops och samtal. Genom att fokusera på det interaktiva och på att möjliggöra möten vill vi ge dig ett program där du känner dig delaktig. 

Det kommer att finnas plats för att vara närvarande med både kroppen, fantasin och intellektet, där utforskande och nyfikenhet kan leda dig lika mycket som en brinnande känsla av att vilja skapa en varaktig förändring i en värld  som ofta gör våra relationer och våra lustar otrygga eller rent av omöjliga. 

Det är viktigt att  betona att programmet kommer innehålla sådant som talar till både en bredd men också mer nischade intressen, relationer, lustar, fantasier och sexualiteter. Ett upplägg där du ges möjlighet till utforskande och upptäckande, men också en chans  att fördjupa dig i något riktigt nördigt. 

Om du vill dela med dig av något som du upplevt på X Pride kan du använda följande taggar #malmopride #malmopridex #pridex #queerdesire #queerrelationships och såklart alla andra passande taggar. 

 

Under tre dagar i juli kommer Plan B, SLM Malmö, ABF Malmö och RFSL Malmö att vara platser där våra relationer,kroppar, uttryck, fantasier och begär kan ta plats och vi hoppas att du vill hänga på! Kom som du är, delta på de villkor som känns trygga, roliga och bra för dig. Vi ses 6-8e juli!

Några rader om trygghets- och tillgänglighetsaspekter: 

Dina egna gränser avgör vad du vill medverka på och vi kommer att arbeta hårt för att du ska kunna känna att ja och nej är hörda, värdefulla och välkomna. 

Läser du i programmet får du information om vad och för vem de olika programpunkterna är till för. En del behöver du anmäla dig till i förväg, där kommer du få en bekräftelse på att du har en plats.  De som har maxantal angivet är first come, first served. Programpunkter i rummet Califia stänger dörrarna när programpunkterna startar så vill du medverka där behöver du vara på plats innan det börjar. 

Vi kommer att ha tillgänglighetsinformation i programmet, samt rumsvärdar på plats för att möjliggöra en så bra upplevelse som möjligt. Om du har frågor eller funderingar kan du alltid kontakta dem. Du kommer att känna igen dem på volontärs t-shirts

För allas säkerhet ber vi dig att undvika fotografera eller filma på plats. Om du ser en person med kameran uppe kontakta en volontär.  Om det förekommer livestreaming eller fotografi från Malmö Pride sker detta av tydligt markerade fotografer. 

I Woolfe-rummet kan du ta en paus om det behövs!

Tänk på våra riskgrupper i våra gemenskaper, glöm inte vaccineringen och stanna hemma om du känner dig krasslig. 

Du bidrar också till en bättre upplevelse och mer tillgängligt event om du avstår från att använda starka dofter och parfymer. 


Öppet hus med personligt ombud – att möta personer med psykisk ohälsa och hbtqia+identitet

Pride House

Scandic Triangeln Triangeln 2, Malmö, skåne

Personligt ombud berättar om sitt uppdrag, vilket stöd de kan ge samt sitt arbete med HBTQI-certifiering. Personligt ombud är en verksamhet inom funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad som vänder sig till ... Read more Öppet hus med personligt ombud – att möta personer med psykisk ohälsa och hbtqia+identitet

Malmö Pride Tour

Barn & ungdom

Arena 305 Lönngatan 30, Malmö, skåne

Let's go on a walk together to see all the important queer spaces in Malmö during Pride. Perfect for if you're feeling a bit unsure about how to get around ... Read more Malmö Pride Tour

Online Meme Board

Youth Pride

Arena 305 Lönngatan 30, Malmö, skåne

Here you can find an online Meme Board where foes and friends can share their favourite LGBTQIA+ memes. The board will be moderated, meaning anything posted will be approved by ... Read more Online Meme Board

Drop-in vigsel

Pride på stan

S:t Petri kyrka Göran Olsgatan 4, Malmö, Skåne

Varför inte gifta sig under Pride i Malmös största och äldsta kyrka, S:t Petri?! Välkommen att säga ja till varandra i en pampig och historisk miljö. Glöm bara inte att ... Read more Drop-in vigsel

Bildkonst-karaoke

Barn & ungdom

Arena 305 Lönngatan 30, Malmö, skåne

Tänk på några av de smörigaste, mest fantastiska eller fruktansvärda kärleksballaderna du kan komma på. Vi sätter dem på repeat. De sjunger om känslor vi kan känna eller inte har ... Read more Bildkonst-karaoke

Recurring

Woolf

Pride X

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

Ett lugnare utrymme och mindre rum utan hög musik, med mjuka soffor och mer dämpad belysning. Här kan du processa & reflektera, ta tid för återhämtning, blunda. Du kan såklart ... Read more Woolf

BI+ FORUM

Pride på stan

ABF Spånehusvägen 47,, Malmö, skåne

Sveriges första Bi+ forum i Malmö! Den ”farliga" bisexualiteten är här! Ta del av spännande samtal, inspireras och delta i workshops. Forumet lyfter de härliga och besvärliga aspekterna av att ... Read more BI+ FORUM

OPENING PARTY

Fest & bar

Clarion Malmö Live Dag Hammarskjölds torg 2, Malmö, Skåne

(SE) Vi kickar igång Malmös Pridevecka med ett färgglatt event på vår takterrass. Vi öppnar upp dörrarna kl 15.00 med Absolut vodka som medarrangör. Terrassen kläs i regnbågens färger och vi ... Read more OPENING PARTY

Queerteologisk Workshop

Pride på stan

S:t Pauli Kungsgatan 17, Malmö, Skåne

En workshop som vill utforska kristen tro och vad bibeltexterna berättar när vi läser dem utifrån ett queerperspektiv. Utgångspunkten är deltagarna själva. I processen finns det möjlighet att använda olika ... Read more Queerteologisk Workshop

Open Stage

Musik

Arena 305 Lönngatan 30, Malmö, skåne

Kom och testa att stå på vår scen! Är du poet men står fortfarande med ena benet i garderoben? Skriver du låtar men har ännu inte tagit klivet upp på ... Read more Open Stage

Kanalparad

Barn & ungdom

Beyond Us Södra Vallgatan 5, Malmö

This is the opening of our festival of joy, equality, love, sexuality and all the things that matters for us, the LGBTQIA+ Community and allies! 6 July 17.00 there will ... Read more Kanalparad

Prova på Repbondage

Pride X

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

Är du nyfiken på rep och skulle vilja prova att hålla i ett, prata med repintresserade och se om det skulle kännas intressant?  Då finns det en liten samling med ... Read more Prova på Repbondage

Vad är säkrare sex?

Pride X

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

Vad är säkrare sex egentligen?  Länge har vi förstått säkrare sex som något som handlar om överförbara könssjukdomar, att testa sig ofta, att ta ansvar för sig och sina eventuella ... Read more Vad är säkrare sex?

Malmö Pride Opening Mingel med efterföljande helkväll på Scandic Triangeln – med QX, SKNY BTCH VODKA och True Colours Cava!

Fest & bar

Scandic Triangeln Triangeln 2, Malmö, skåne

Pride och QX tillsammans med SKNY BTCH VODKA och True Colours Cava bjuder in dig för att fira starten av Malmö Pride 2022 där du kan mingla med Malmö Prides ... Read more Malmö Pride Opening Mingel med efterföljande helkväll på Scandic Triangeln – med QX, SKNY BTCH VODKA och True Colours Cava!

Pervers Pride

Fest & bar

SLM Malmö Sallerupsvägen 30, Malmö, skåne

Dörrarna är öppna 21-23. (SE) Invig Malmö Pride med oss på ett queert playparty! Efter första dagens spännande och peppiga sex- och relationsprogram med samtal, workshops och film står SLMs ... Read more Pervers Pride

SEK60

Känslobanken

Pride på stan

ABF Spånehusvägen 47,, Malmö, skåne

Alla människor upplever perioder av tunga och svåra känslor i sitt liv, vissa mer än andra. Det är inte alltid det är så lätt att sätta ord på och förklara ... Read more Känslobanken

Between Pinkwash and Purity: Pride Parades, Corporate Collaboration and Politics of Relationality

Föreläsningar & panelsamtal

Scandic Triangeln Triangeln 2, Malmö, skåne

This lecture explores the following preliminary research question: “What critical potential does pride collaboration with non-LGBT+ organisations produce, and with what implications for criticisms of commercialisation, pinkwashing, and rainbow capitalism?” ... Read more Between Pinkwash and Purity: Pride Parades, Corporate Collaboration and Politics of Relationality

Queera flersamheter

Pride X

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

Andie Nordgren och Tanja Suhinina utforskar hur uppdelningen mellan kärlek och vänskap födde relationsanarkin, och hur det går att jobba med att designa sina relationer bortom den binären. Kom med ... Read more Queera flersamheter

Bemöt fördomar med serier

Barn & ungdom

Arena 305 Lönngatan 30, Malmö, skåne

Olivia Skoglund är serietecknare och komiker som lyfter svåra ämnen med humor. I workshopen får du rita svar på tal på vardagsaggressioner som man som hbtqia+person kan möta. Rum: Konferensrummet

Recurring

Woolf

Pride X

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

Ett lugnare utrymme och mindre rum utan hög musik, med mjuka soffor och mer dämpad belysning. Här kan du processa & reflektera, ta tid för återhämtning, blunda. Du kan såklart ... Read more Woolf

Queering Larp

Föreläsningar & panelsamtal

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

We look at adult pretend play for queers. This talk will give you a sneak peak into Hanne Grasmo's PhD research about Nordic Erotic Larp. One important finding in this ... Read more Queering Larp

HaBiTat Q – speed friending

Youth Pride

Arena 305 Lönngatan 30, Malmö, skåne

Tre minuter som kan förändra ditt liv. Som speed-dating, fast för att hitta nya vänner! Three minutes that can change your life. Like speed-dating, but for finding new friends!

Mun-meditation

Pride X

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

Munnen kan och gör så mycket. Vi pratar, tuggar, smakar, känner, utforskar, sjunger, dreglar.Detta vill vi nu tillsammans skapa ett space för, där du kan utforska sensoriska och njutbara upplevelser ... Read more Mun-meditation

Poly och makt

Pride X

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

Vad kan vi lära av varandra i skapandet av polyamorösa relationer?  Vi bjuder in till ett tryggare rum där vi kan mötas, diskutera och dela med oss av erfarenheter kring ... Read more Poly och makt

Beyond Gender Gap: Addressing intersectionality in Diversity, Equity, Inclusion and Belonging (Part 2)

Föreläsningar & panelsamtal

Scandic Triangeln Triangeln 2, Malmö, skåne

How are organisations in various sectors in Sweden addressing intersectionality in their work settings? Representatives from private and public sectors as well as NGOs will share their views on the ... Read more Beyond Gender Gap: Addressing intersectionality in Diversity, Equity, Inclusion and Belonging (Part 2)

Fat (in) Pride

Föreläsningar & panelsamtal

ABF Spånehusvägen 47,, Malmö, skåne

Vi bullar upp med kakor och bjuder in dig att tillsammans med oss sätta tänderna i hbtqia+miljöns inkludering och exkludering av tjocka människor. Hur påverkar och formar det våra identiteter, ... Read more Fat (in) Pride

Samtal: ”Med Paradiset för ögonen” – om Elisabeth Ohlsons konstverk Paradiset

Kultur

S:t Petri kyrka Göran Olsgatan 4, Malmö, Skåne

Sveriges första hbtqia+ altartavla. Elisabeth Ohlson är fotograf, konstnär och teaterregissör. Elisabeth Ohlson är förmodligen mest känd genom den uppmärksammade utställningen Ecce Homo. Den 29 november 2019 sattes verket Paradiset ... Read more Samtal: ”Med Paradiset för ögonen” – om Elisabeth Ohlsons konstverk Paradiset

Polymingel & AW

Fest & bar

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

Vill du hänga med andra flersamma? Nyfiken på polyamori, öppna relationer, relationsnörderi? Då är det här ett AW för dig. Efter en hel dag av program där du har kunnat ... Read more Polymingel & AW

Inkluderande mässan

Pride på stan

S:t Pauli Kungsgatan 17, Malmö, Skåne

Gudstjänst med nattvard i regnbågens tecken.   S:t Pauli kyrka 

Drag Queen Bingo

Fest & bar

Plan B Norra Grängesbergsgatan 26B, Malmö, skåne

Dörrarna öppnar 4.20 PM Showen börjar 7 PM ! Kom tidigt! PRIDE WEEK! XRATEDVERSIONX Vi kommer inte ha bordsbokning denna gången utan vi fyller på salen eftersom! En biljett innebär ... Read more Drag Queen Bingo

(DJ) Soleil Camara

Fest & bar

Scandic Triangeln Triangeln 2, Malmö, skåne

Soleil Camara is a multi-faceted artist, from Malmö, Sweden, bringing together the audible and the visual. You can hear him produce flips, remixes and originals under his alias Soleil Camara. ... Read more (DJ) Soleil Camara

Workout in Pride Park!: LES MILLS GRIT CARDIO

Pride Park

Folkets Park Amiralsgatan 35, Malmö, skåne

LES MILLS GRIT Cardio is a 30-minute high-intensity interval training (HIIT) workout that improves cardiovascular fitness and increases speed using body weight exercises while giving you a fun challenge! Brändan

Sissy That Walk

Pride House

Folkets Park Amiralsgatan 35, Malmö, skåne

En chans att genom kroppen som uttrycksmedel låta din inre drag-persona växa fram. Vi arbetar med kroppsspråk, gestaltning, hållning och inte minst tränar vi catwalks, poser och olika typer av ... Read more Sissy That Walk

Drag Diva Dance

Pride House

Folkets Park Amiralsgatan 35, Malmö, skåne

Utmana din ‘Charisma, Uniqueness, Nerve and Talent’ och släpp loss din inre drag-persona under denna dansextravaganza som inte liknar någon annan dansklass du provat. Danskurs, tränings och dansgolvsparty i ett ... Read more Drag Diva Dance

Barnens Parad!

Barn & ungdom

Folkets Park Amiralsgatan 35, Malmö, skåne

Malmö Stadsbibliotek håller i Barnens Parad i Folkets Park. Den kommer att gå genom parkområdet fredag den 8/7 kl.12.00-13.45. Den första timmen har Stadsbiblioteket  en paradverkstad för de yngre som ... Read more Barnens Parad!

Kommundebatt

Föreläsningar & panelsamtal

Scandic Triangeln Triangeln 2, Malmö, skåne

Malmö Pride och RFSL Malmö presenterar Kommundebatten mellan partierna i kommunfullmäktige! Hur ser det långsiktiga arbetet ut i kommunfullmäktiges partier i hbtqia+frågor som rör skola, äldreomsorg och andra områden under ... Read more Kommundebatt

 

Programme powered by Pikus.IT