Newcomers experiences of Sweden, Movie screening & panel discussion

RFSL Newcomers Malmö presents a short documentary featuring members of the Newcomers’ community sharing their life experiences in various stages of asylum seeking in Sweden. The aim of the documentary is to show how inequality, discrimination, fear and minority stress continues to prevail in lives of LGBTQIA+ refugees

 

Pridebar

Mötesplatsen för civilsamhället, aktivism och politik fortsätter även in på kvällen på Pridebaren på Scandic Triangeln, och blir en mötesplats för den som vill ta vidare samtalen över några öl, en måltid eller bara avsluta kvällen eller påbörja natten med att njuta av några drinkar i Prides queer lounge bar! Pridebaren har öppet varje kväll under Pride till och med Lördag till kl.01, fylld med snusk-quiz, live-dj och politikersnack!

 

 

HBTQ-hat i Guds namn

Hur löser vi som troende HBTQ+personer olika motstånd från vår egen och andras tro? Hur kommer det sig att konspirationsteorier som QAnon får fäste i ett samhälle

som integrerat HBTQ+rättigheter som mänskliga rättigheter? Och hur får vi stopp på ett religionsbaserat hat i ett land som Sverige där en av fem unga HBTQ+personer

upplever att de utsätts för omvändelseliknande påtryckningar?

Med Socialdemokraterna

 

Rum: Purpose

Queer Yoga med Barbara Lörincz

Din kropp är i rörelse hela tiden. Dina molekyler sätts ihop med alla dina kroppsminnen och rörelser. Kroppen minns dina erfarenheter och utmaningar. I ett Safer Space-

sammanhang presenterar vi Queer Yoga med Yinasa. Du får möjlighet att vara i ett hbtqia+space och utforska kroppen med yin/queertema.

Yogapasset hålls av Barbara Lörincz.

Gröna Mötesplatsen på Stora Nygatan 27 19.00-20.30

10 platser finns, föranmälan krävs och görs till  malenasjostedt@gmail.com

 

 

Fittspektrum – ett samtal om alla slags fittor

Lär dig mer om anatomi, fysiologi och lust för alla slags fittor. Vi tar upp kunskap om ett spektrum av fittor som inkluderar den som är född med en, den som har fått den senare i livet eller fått den förändrad av hormoner, ålder eller operationer.

Med Renita Sörensdotter & Xenia Klein 

Rum: Rivera

Medikalisering av (a)sexualitet

Hur kan medikalisering av asexualitet förstås och vad kan det säga om diskurs kring sexualitet generellt?

Samtal med  Alice Olsson

Plats: Kirsebergskyrkan

SLM – Tuesday Pub

Gratis

Öppet för medlemmar. Ingen klädkod.

Open for members. No dress code.

Tiden anger när dörrarna är öppna

Time indicating when doors are open

SLM – Perverst Pride – Playparty (Tid TBA)

Lokal: SLM Malmö

För (alla) transpersoner, personer med transerfarenhet, intersex och kvinnor.

60:- inträde.

Ingen klädkod eller medlemsskap behövs; just cum as you are and set the night on fire.

Mer information följer inom kort.

(In English)

Perverted Pride- Playparty (Time to be announced)

For (all) transpeople, persons with trans experience, intersex and women.

60:- entry fee

No dresscode or membership required: just cum as you are and set the night on fire.

More info coming shortly. Watch this space.

Fotoutställning: Alla är vi nakna

En fotoutställning av Andreas Paulsson där vi möter varandra både klädda i såväl som avklädda våra roller. För trots att vi ser olika ut när vi är nakna är det först då vi är helt lika. 

Efter hand som livet går klär vi inte bara på oss kläder utan också roller. Vi låter oss identifieras av kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, ålder, funktionsvariation, yrke, kultur, familjerelationer, fetischer med mera. Det kan till slut göra det svårt för dem vi möter att se förbi deras förväntningar. 

Vill vi istället mötas oförställda inför varandra behöver vi lyfta på den stigmatiserande klädridån och släppa människan bakom kulisserna fri. 

Till varje bild i utställningen hör en text där personens tankar får komma till uttryck, både rörande de yttre såväl som de inre lagren, för att ge en så sann bild av personens innersta väsen som möjligt. 

6-10 juli (hela dagarna)