fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mat, dryck och utställare i Pride Park

8 July, 2022|10:00 - 17:00

Matförsäljare är på plats fram tills kl. 22.00 båda dagarna

Utställare

Jordens vänner: Låt rörelsen bli gemensam – klimatfrågan berör oss alla

Hur hänger ”maskulinitetsnormer” och klimatfrågan ihop? Varför drabbas kvinnligt kodade personer mer av klimatkrisen än manligt kodade personer? Och vad kan vi göra åt det?

Jordens Vänner jobbar med att bygga broar rörelser emellan, kom och samtala om vad Pride och klimatrörelsen har gemensamt och vad som krävs för att vi ska kunna jobba tätare tillsammans.  Välkommen!

 

Läkare i Världen & RFSL Newcomers Malmö

Läkare i Världen har funnits i Malmö i 7 år. Vi har mottagning för papperslösa, asylsökande, utsatta EU-medborgare och tredjelandsmedborgare som av olika anledningar inte får vård inom reguljär vård. Hos oss finns läkare, sjuksköterskor, psykologer, samtalsstödjare, frivilliga tolkar, jurister, kvällsansvariga och vittnesmålsvolontärer. Vi är i ständigt behov av fler volontärer för att kunna finnas där för alla de som behöver oss. Hos oss gör en konkret skillnad i människors liv och för mänskliga rättigheter.  Välkomna till vårt tält i Pridepark för att höra mer, bli volontär och hämta information så att vi tillsammans kan se till så att människor i utsatthet i Malmö får vård och sin rätt till hälsa respekterad. RFSL Newcomers Malmö arbetar för asylsökande och nyanlända hbtqia+personers rättigheter, med nästan dagliga verksamheter för målgruppen på RFSLs lokal på Stora Nygatan 18. Allt från sociala aktiviteter till juridisk rådgivning och socialt stöd. Under Pride deltar de med flera samtal, i paraden och här på Folkets Park!

 

Malmö-författarnas bord! 

Andie & Snezana Lindskog är två författare som skriver tillsammans sedan 11 år tillbaka. Snezana och Andie Lindskog. I så gott som all vår litteratur finns tankar kring allas lika värde och HBTQ.

Vårt senaste projekt är litteratur som har en tydlig HBTQ tråd rakt igenom berättelserna.

Monica Larsson säljer främst ungdomsboken Bäckahästens ridklubb del 2. 

En av huvudpersonerna är en transperson och omständigheter runt det finns med som en röd tråd genom hela boken. Både del 1 och del 2 i serien handlar om hästar, magi, modern häxkonst och om att stå upp mot orättvisor och om rätten att få vara sig själv. Det finns även möjlighet att köpa den första delen om man vill läsa historien från början. Det finns också möjlighet att köpa romanen Flummarna. Den handlar bland annat om andligt sökande, missbruk och psykisk ohälsa. Den ena huvudpersonen är bisexuell även om det inte har betydelse för handlingen. Det är en gripande bok som många upplever som rolig

Anna Burston har precis släppt sin debutroman “Kvinnorna i finrummet”, som kom ut på Tallbergs förlag för några veckor sedan. Det är en normkritisk kärleksroman och en berättelse om att förstå vad kärlek är.

Fredag 8 juli: Anna Burston och Andie & Snezana 

Lördag 9 juli: Anna Burston, Andie & Snezana och Monica Larsson

LUSH – Fresh Handmade Cosmetic

På Lush har vi uppfunnit banbrytande kosmetikaprodukter som brusande badbomber, duschprodukter i jellyform, solida schampokakor och i år firar vi 25 år. Vi älskar färska ingredienser som ekologiska frukter och grönsaker, tar fighten mot djurtester och försöker göra världen lite grönare genom att bland annat erbjuda förpackningsfria alternativ som är helt vegetariska och 95% av vårt sortiment är veganskt. Kom och träffa oss för att veta mer om hur man kan lämna världen ”Lusher then you found it”.

Transammans Syd

Transammans Syd kommer berätta om vår förening, dela ut informationsblad, uppmuntra människor att engagera sig och bli medlem. Dela ut klistermärken, godis m.m

Är du transperson, anhörig eller bara nyfiken så kom gärna förbi så berättar vi mer om oss och vad vi gör för våra medlemmar.

Transammans Syd är en lokalförening i Transammans – förbundet för transpersoner och närstående, som befinner sig i Skåne, Blekinge, Kronoberg eller Kalmar. Vi har en Facebook grupp Transammans Syd, vars medlemmar består av både transpersoner och närstående som vill vara uppdaterade, få hjälp och stöd samt delta på våra fikaträffar eller andra sociala aktiviteter.

Transammans har både nationella och lokala aktiviteter.

Mer information och kontaktuppgifter om förbundet och dess lokalföreningar finns på www.transammans.se

Djurens Rätt

Djurens Rätt deltar på Malmö Pride – för allas rätt att komma ut! Kom och besök vårt tält för att prata djurrätt, se vår film ”Världens bästa djurskydd?”, signa upp dig på en vego-utmaning och delta i utlottning om fina priser och såklart – bli medlem i Sveriges största djurskydd och djurrättsorganisation. Vi ses på Malmö Pride!

Välkommen till HappyPride!

Vi designar och tillverkar prideprodukter och HBTQIA-produkter. Vi har eget lager i Alingsås och egen kundtjänst i Sverige. Vi startade 2013 och har idag över 600 produkter och de flesta av dessa finns i lager för leverans direkt.

Vi kommer att finnas i parken (med brett sortiment men inte allt) i Malmö både fredag och lördag samt även med försäljning vid paradstarten i Malmö (begränsat sortiment).

Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet Malmö är ett socialistiskt, feministiskt och antirasistiskt parti som vilar på ekologisk grund. Vi har de stora idéerna och visionerna! Vi har aktivisterna och viljan! Vi förändrar här och nu tillsammans genom vår politik. Kom och häng med oss! Vi ser fram emot härliga och lärorika samtal. Det är tillsammans som vi är starka och det är tillsammans vi förändrar samhället!  

I Folkets Park på lördag kl.10.00-11.45 kommer Vänsterpartiet Malmö att ha plakatverkstad inför paraden med plakat-prepp, demo-prepp!

Miljöpartiet de gröna

Miljöpartiet är Sveriges enda gröna parti. Vi står alltid upp för demokrati, mänskliga rättigheter och allas lika värde, oavsett din bakgrund, könsidentitet, sexuella läggning eller annan egenskap. Vi vill skapa ett samhälle som håller ihop och där alla känner sig trygga. Kom och prata med oss i vårt tält, eller lyssna på någon av våra programpunkter

Liberalerna

Vi är Malmös socialliberala parti, i över hundra år har vi liberaler kämpat för alla människors lika värde.

Vi liberaler bejakar individens rätt att få vara sig själv och riva de normer och regler som utgör hinder till detta. För oss är det självklart att finnas med på Malmö Pride och fira kärlekens fest – idag kan många HBTQI+ personer leva bättre än deras äldre generationer, men vi ser att detta lätt kan slås omkull och vi ser hot, hat, våld och begränsningar mot HBTQI+ personer ske i vår omvärld, detta kan även ske här hemma, i vårt Sverige och i vårt Malmö. Självklara rättigheter kan aldrig tas för givna, så den liberala kampen för allas rätt att älska och att få leva sitt liv som hen vill slutar aldrig.

Socialdemokraterna

Moderaterna i Malmö

KDU Sverige

Centerpartiet

Malmö Opera

Malmö FN-förening

Honky Tonk

Malmö Pride

Svenska Kyrkan Malmö Pastorat

LO-Facken i Malmö

Mat och dryck

För hungriga och törstiga besökare kommer Meal on Wheels, Simple Foodtruck, Seafood Paradise, Folkets Pops och Kafferista att erbjuda något mättande och/eller törstande. Den som önskar picknickvänlig mat kan glädjas åt att Möllans Ost säljer picknick-korgar. Plan B kommer ha en stor uteservering med både mat och dryck, där en del av inkomsterna går tillbaka till Malmö Pride.

 

Möllans ost

Meal on wheels

Seafood Paradise

Folkets pops

Kafferista

Simple Foodtruck

 

Details

Date:
8 July, 2022
Time:
10:00 - 17:00
Series:

Organizer

Malmö Pride
Email
info@malmopride.com
View Organizer Website

Other

Accessibility
https://malmopride.com/accessibility/

Venue